Blåskjell og kylling i estragongelé





Blåskjell og kylling i estragongelé inneholder 83 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Blåskjell og kylling i estragongelé har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Selleri, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blåskjell og kylling i estragongelé er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgblåskjell
2stkkyllinglår
4stksjalottløk
1stk litegulrot
0,5stk literotselleri
4feddhvitløk
0,5helflaske(r)hvitvin, tørr
8sspersille, hakket
2ssestragon, hakket
5plate(r)gelatin
1tssalt
1sssvart pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Blåskjell og kylling i estragongelé!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82.99290.26Kcal
Protein7.3625.74gram
Karbohydrat1.374.79gram
Kostfiber0.893.11gram
Fett3.1611.05gram
Mettet fett1.003.50gram
Alkohol2.55 %
Salt0.863.01gram
Pris på oppskriftenKr 8.60Kr 30.08Kroner
Hele oppskriften veier1 399 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha hvitvinen i en kjele og kok opp. Ha i blåskjellene og kok videre til de har åpnet seg. Ta ut skjellene og plukk ut innmaten. Kast skjellene.

Del kyllinglårene i midtleddet. Fjern alt skinn og synlig fett. Legg kyllingstykkene i kjelen med hvitvien og skjellkraften.

Skrell sjalottløk, gulrot og selleri, og del alt i grove biter. Ha det i kjelen sammen med uskrelt hvitløk. Fyll på med vann til alt er dekket. Kok opp, skum av etter et par minutter. La det trekke videre i 20 minutter.

Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg alt til side. Skjær kyllingkjøttet fra beinene og del det i små terninger. Skjær grønnsakene i like små terninger. Bland kylling og grønnsaker med skjellmaten og denhakkede persillen.

Sil kraften over i et literml. Det bør være igjen ca 1/2 liter. Ha kraften tilbake i kjelen og kok inn til det er igjen 4 dl, sjekk i litermålet. Smak til kraften med salt, pepper og hakket estragon.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kryst ut vannet og ha gelatinen i den varme blåskjellkraften mens du rører.

Ha blandingen i små porsjonsformer, f.eks. kaffekopper. Slå kraften med gelatin over og sett til avkjøling til den har stivnnet, i minst 5 timer.

Ved servering dyppes porsjonsformene så vidt i varmt vann, før innholdet hvelves over på tallerkener. Løsne forsiktig med en kniv langs kanten om nødvendig. Server gjerne med pickles og mørkt brød, og gjerne en salat vendt i sennepsvinaigrette.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7743)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-19
Oppdatert dato:2003-04-19
Lesere: 2261 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.