Brød i leirgryte inneholder
210 Kalorier,
34 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Brød i leirgryte har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brød i leirgryte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
13288 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brød i leirgryte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 210.11 | 2 529.72 | 126.49 | Kcal |
Protein | 6.41 | 77.18 | 3.86 | gram |
Karbohydrat | 33.59 | 404.42 | 20.22 | gram |
Kostfiber | 4.58 | 55.14 | 2.76 | gram |
Fett | 4.55 | 54.78 | 2.74 | gram |
Mettet fett | 0.50 | 6.02 | 0.30 | gram |
Salt | 1.14 | 13.77 | 0.69 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.86 | Kr 10.35 | Kr 0.52 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 204 totalt | 1 204 pr porsj | 60 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
skiver
Brød bakt i leirgryte blir holdbart og saftig med maksimal smak av ingrediensene. Litt karve kan tilsettes hvis ønskelig.
Legg leirgryta (1,5 l) i kaldt vann mens du blander deigen. Bland vann og olje, som skal være fingervarmt. Rør ut gjæren. Tilsett rugmelet og sammalt hvete med saltet. Elt hvetemelet inn litt etter litt til en passe fast deig. Dekk med plast og sett til heving på lunt sted i ca. 45 min.
Smør leirgryta med olje, lokket også. Elt deigen godt og form slik at den passer i gryta. Prikk med gaffel. Sett lokk på og plasser på nederste rille i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader og stek brødet minst 1 1 / 2 time. Hvelv brødet på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16361)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-15
Oppdatert dato:2003-11-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift