Byggbagels



Byggbagels oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Bagels er en populær rundstykkevariant fra Amerika. Bakt med byggmel blir de både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.

Oppskriften inneholder 193 Kalorier, 36 g Karbo, 6 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Byggbagels er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2537 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Fordeig:

5dlvann
500grbyggmel

Hoveddeig:

5dlvann
1pakkegjær
3ssrapsolje
700grhvetemel
2tssalt
1sshonning
2sstørket dill
sesamfrø til pynt




Kalorier og næringsinnhold i Byggbagels med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier193.284 488.35149.61Kcal
Protein5.76133.764.46gram
Karbohydrat35.74829.9527.67gram
Kostfiber3.8388.942.96gram
Fett2.1850.621.69gram
Mettet fett0.255.810.19gram
Salt0.6013.830.46gram
Pris på oppskriftenKr 1.13Kr 26.24Kr 0.87.-
Hele oppskriften veier2 322 totalt2 322 pr porsj77 pr stk gram
Energiprosent fra karbo73,96 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 bagels

Fordeig:
1. Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.

Hoveddeig:
3. Varm vannet til det er fingervarmt, ca 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet.
4.Ha olje, mel, salt, honning og tørket dill i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt sammen. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca 45 minutter.
5. Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange) og sett sammen til ringer. Fugt dem med vann og strø på sesamfrø.
6. Sett bagelsene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede og la dem heve i 35 - 40 minutter.
7. Stek bagelsene på nederste rille ved 225°C i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 30138)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2017-08-19
Oppdatert dato:2017-08-19


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggbagels.Byggbagels.
Denne retten har 193,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker med yoghurt.Rundstykker med yoghurt.
Denne retten har 224,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggblomst.Byggblomst.
Denne retten har 205,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftige boller med havre og bygg.Saftige boller med havre og bygg.
Denne retten har 295,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.