Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Bagels er en populær rundstykkevariant fra Amerika. Bakt med byggmel blir de både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.
Fordeig:
1. Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
Hoveddeig:
3. Varm vannet til det er fingervarmt, ca 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet.
4.Ha olje, mel, salt, honning og tørket dill i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt sammen. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca 45 minutter.
5. Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange) og sett sammen til ringer. Fugt dem med vann og strø på sesamfrø.
6. Sett bagelsene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede og la dem heve i 35 - 40 minutter.
7. Stek bagelsene på nederste rille ved 225°C i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 30138)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-08-19
Oppdatert dato:2017-08-19