Fotograf:
Synøve Dreyer
En bolle trenger ikke nødvendigvis være så usunn. Det lar
seg enkelt gjøre å tilsette råvarer som øker kostfibermengden
samt redusere karbohydratene.
Forvellet havregryn: 40 gram havregryn og 120 gram vann
– kok opp vannet, hell det over havregrynene og la stå i en
time for avkjøling og svelling. Oppskriften inneholder
295 Kalorier,
52 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Saftige boller med havre og bygg er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10777 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Saftige boller med havre og bygg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 295.37 | 8 722.28 | Kcal |
Protein | 6.61 | 195.19 | gram |
Karbohydrat | 52.16 | 1 540.28 | gram |
Kostfiber | 3.46 | 102.17 | gram |
Fett | 5.93 | 175.11 | gram |
Mettet fett | 0.50 | 14.77 | gram |
Salt | 0.43 | 12.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.46 | Kr 43.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 953 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 70,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Direkte deigføring.
Viktig at bolledeigen eltes mellom 15
og 20 minutter for å utvikle godt glutennettverk slik at
bolledeigen, under steking, holder på fuktigheten som
havregrynene og byggmelet absorberer.
Da får du ett saftig
og luftig sluttprodukt.
Bollene stekes på 250 grader til
de er gylne i fargen (ca 9 minutter).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor
(Intern: 29707)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-09-16
Oppdatert dato:2012-09-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift