Bløyt gryna i vatn natta over.
Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutt. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timar til grauten er passe tjukk. Gryna bør ikkje vera heilt sundkokte. Set til avkjøling.
Stivpisk fløyten med sukker og bland forsiktig i den kalde grauten. Smak til med vaniljesukker.
Rød saus smaker nydelig til
Byggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34191)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Norge Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-07-26
Oppdatert dato:2018-07-26