Kok byggrynene møre. Skyll av grynene, og la de renne godt av seg.
Stivpisk fløten, bland inn gryn og smak til med sukker.
Server kremen med rød saus. Litt rabarbravin over smaker ekstra godt.
Byggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Sandar Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34069)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Norge Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18