Fotograf:Sara Johannessen Grillet kylling med frisk salat - enkel og digg hverdagsmiddag! Salaten blir ekstra god om du lager cæsardressingen selv, men har du dårlig tid er det lov å bruke en ferdig laget også.
Oppskriften inneholder 267 Kalorier, 1 g Karbo, 15 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Sennep, Spor-av-nøtter, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
Vil du spare litt tid kan du kjøpe ferdig cæsardressing i butikken.
2. Stek baconskiver i en varm stekepanne til de er gyllne og sprø.
Skjær gjerne et par skiver daggammelt brød i terninger, og stek dem i pannen med fettet fra baconet. Godt å drysse på salaten om du vil ha ekstra krønsj.
3. Legg grillet kylling på et bakepapirkledd stekebrett, og varm kyllingen i stekeovn på 200 °C i ca. 15 minutter. Dersom du kommer rett fra butikken med nygrillet kylling lagger du den bare rett på tallerken.
4. Riv eventuelt salatblader i mindre biter. Skjær rødløk i tynne skiver.
5. Vend salaten i litt dressing og anrett den på tallerkener eller et stort fat. Legg på rødløk, stekt bacon og dryss over revet parmesan. Server den varme kyllingen og eventuelt litt dressing ved siden av. Pynt gjerne med friske spirer og server brødkrutonger til om du vil gjøre litt ekstra stas med salaten.