Dansk smørkake inneholder
295 Kalorier,
39 g Karbo,
6 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Dansk smørkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dansk smørkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10211 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Dansk smørkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 294.58 | 4 416.93 | 368.08 | Kcal |
Protein | 5.71 | 85.62 | 7.13 | gram |
Karbohydrat | 38.96 | 584.17 | 48.68 | gram |
Kostfiber | 1.97 | 29.54 | 2.46 | gram |
Fett | 12.44 | 186.53 | 15.54 | gram |
Mettet fett | 7.40 | 110.96 | 9.25 | gram |
Salt | 0.42 | 6.27 | 0.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.97 | Kr 44.53 | Kr 3.71 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 499 totalt | 1 499 pr porsj | 125 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Smuldre mel og smør sammen og tilsett salt og sukker. Rør gjæren ut i lunken melk. Lag en fordypning i melblandingen og hell gjærblandingen i. Elt alt sammen til en jevn deig. Dekk den med plast og la heve i ca. 30 min.
Krem:
Del vaniljestangen på langs og legg den i melken. Kok opp. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle. Tilsett den kokende melken litt etter litt under pisking. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm kremen opp til kokepunktet slik at den tykner. Ta kjelen av varmen og rør i kremen under avkjøling.
Ta deigen opp og elt den om. Ta av ca. en tredjedel av deigen og kjevle den ut slik at den dekker bunnen og litt av kanten på en springform, 24 cm i diameter. Kjevle resten ut til et rektangel. Bre vaniljekremen over og dryss rosiner og sukat på leiven.
Rull leiven sammen og skjær den i 2-3 cm tykke skiver. Sett dem i formen med snittflaten opp. La kaken etterheve i ca. 15 min. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 200 gr. i 25-30 min. Avkjøl på rist. Rør melis og vann sammen og ringle glasuren over kaken ved servering.
Kilde:
Jørgen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1462)
Kategori:
Kaker
Land:
Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-09-13
Oppdatert dato:2002-09-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift