Fotograf:
Matprat.no
Eggestand med aubergine inneholder
87 Kalorier,
2 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Eggestand med aubergine har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eggestand med aubergine er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4679 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eggestand med aubergine!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 87.30 | 417.45 | Kcal |
Protein | 2.68 | 12.82 | gram |
Karbohydrat | 2.11 | 10.09 | gram |
Kostfiber | 3.74 | 17.88 | gram |
Fett | 6.74 | 32.23 | gram |
Mettet fett | 3.42 | 16.35 | gram |
Salt | 0.64 | 3.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.59 | Kr 21.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 913 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Nok til 4-6 små former eller en stor form
1 Forvarm ovnen til 250°C eller bruk grillen. Del en aubergine på langs, legg den på rist med skinnsiden opp og stek/grill den til skallet er brent. Avkjøl helt og flå av skallet.
2 Skrell og finhakk løk og hvitløk og la det surre i smør til alt er blankt. Skrell og kutt opp i små biter den rå auberginen og ha den i pannen sammen med løk og timian.
3 La det hele koke noen minutter over svak varme. Tilsett kraften og kok videre til auberginene er møre. Tilsett den stekte auberginen og kok noen minutter til. Rør om.
4 Sil fra kraften, væsken som har dannet seg under kokingen, ca 2 dl. Kok opp og reduser den til det halve eller til det bare er igjen ca 1/2 dl. Hell kraften tilbake i grønnsakblandingen.
5 Lag purè av grønnsakene og tilsett fløte og sammenpisket egg, rør godt. Smak til med salt og pepper.
6 Skru ned varmen til 125°C og sett inn en form med vann. Pensle små former, hell i røren og sett formene i vannbadet. Kok eggestanden 20-30 minutter eller til den har stivnet. Brukes stor form er steketiden 1-1,5 time.
7 La formene stå noen minutter til avkjøling før de vendes på serveringsfatet eller tallerkenen.
8 Stek bacon og legg det varmt på eggestanden ved servering.
Tips:
Eggestand med aubergine i små former kan lages i god tid og varmes opp i vannbad like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20778)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-05
Oppdatert dato:2005-11-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift