Fotograf:
Brodogkorn.no
Sunn og god energibar, perfekt som tursnacks! Bakt av Hedemarken friskole til skolekonkurransen 2015. Oppskriften inneholder
344 Kalorier,
37 g Karbo,
9 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Peanøtter, Sesam, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Energibar for tur er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4552 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Energibar for tur!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 343.93 | 272.69 | Kcal |
Protein | 9.39 | 7.44 | gram |
Karbohydrat | 37.24 | 29.53 | gram |
Kostfiber | 8.64 | 6.85 | gram |
Fett | 15.57 | 12.34 | gram |
Mettet fett | 3.88 | 3.08 | gram |
Salt | 0.02 | 0.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.46 | Kr 4.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 110 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ha hel rug og vann i en kjele, kok opp. Tilsett hvetekli, rør godt og la stå til avkjøling i 20 minutter.
2. Ha peanøttene i en hurtigmikser og kjør til alt er grovt hakket.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett peanøttene, deretter tilsetter du rug og hvetekli.
4. Hakk sviskene i hurtigmikseren.
5. Tilsett kokosfettet i sviskeblandingen.
6. Bland sviskene med de tørre ingrediensene og rør godt.
7. Smelt den mørke sjokoladen og rør den sammen med resten.
8. Fordel blandingen i en form (20x30 cm) kledd i plastfolie og sett kaldt i en time.
9. Når blandingen er avkjølt kan den deles opp i passe store barer.
Tips!
Du kan dyppe barene i litt sjokolade dersom du ønsker mer sjokoladesmak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 32056)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Snacks
Innlagt dato:2015-06-17
Oppdatert dato:2015-06-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift