Fotograf:
Brodogkorn.no
Fullkornspinnene er et godt og smakfullt alternativ til alle typer salt snacks. 100 % grove! Kesamdippen er prikken over i-en. Oppskriften inneholder
108 Kalorier,
3 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fullkornspinner med dipp er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2751 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fullkornspinner med dipp!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.97 | 937.40 | Kcal |
Protein | 5.20 | 45.15 | gram |
Karbohydrat | 3.37 | 29.26 | gram |
Kostfiber | 19.61 | 170.25 | gram |
Fett | 3.83 | 33.25 | gram |
Mettet fett | 1.68 | 14.59 | gram |
Salt | 1.28 | 11.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.46 | Kr 56.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 868 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,48 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann, oljen og pepperen til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett deretter olivenoljen og pepperen, og bland disse inn i deigen på sakte fart.
Dekk bakebollen med plast, og la den heve i en halv time. Hell deigen ut på bakebordet. Brett den sammen og legg den tilbake i bollen. La deigen heve videre i ca. 1 time.
Ta deigen ut på et melet bakebord og skjær ut tynne strimler. Strekk strimlene ut på en plate med bakepapir. Det er viktig at strimlene ikke blir for tynne, men heller ikke for tykke.
Pensle strimlene med olivenolje, og strø med litt flaksalt og grovkvernet pepper. La dem heve i 10 minutter.
Stek brødpinnene i midten av ovnen ved ca. 220 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.
Kesamdipp:
Bland alle ingrediensene og server som dipp til Fullkornspinnene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28226)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Snacks
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift