Fiskerisotto med safran





Fiskerisotto med safran inneholder 118 Kalorier, 14 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Fiskerisotto med safran har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fiskerisotto med safran er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 7 porsjoner
2feddhvitløksfedd, finhakket
3ssbladpersille, finhakket
3tsolivenolje
6ssolivenolje
250grskrellede reker
250grfast fisk skåret i 1 cm biter (laks, ørret, steinbitt)
1,5literhønse- eller fiskekraft, alternativt vann (husk at denne skal være varm)
450grrisottoris
1,25dlhvitvin, tørr
2stktomater uten kjerne, flådde og hakket
0,25grsafran


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fiskerisotto med safran!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117.81480.47Kcal
Protein5.0320.51gram
Karbohydrat13.8256.36gram
Kostfiber0.341.39gram
Fett4.3117.58gram
Mettet fett0.702.85gram
Alkohol0.42 %
Salt0.672.73gram
Pris på oppskriftenKr 4.68Kr 19.09Kroner
Hele oppskriften veier2 855 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fres hvitløk, 2 ss persille og safran i 2 ss olivenolje i 2 min. Fres rekene og fiskebitene i oljen i ca. 2 min. Ta rekene og fisken opp og legg på tallerken.
Tilsett 3 ss olje og surr løk i ca. 5 min. til den er mør. Tilsett risottoris og la den surre i 2 min. under omrøring. Hell over vin og fortsett å koke til vinen er absorbert. Rør ofte.
Tilsett 1 dl kraft/væske. La den bli absorbert og tilsett deretter 1 dl i intervaller til det er tomt. Etter 20 – 25 min. er risottoen ferdig. Husk å tilsette mer væske hvis den ikke er ferdig kokt. All væske må være varm når den helles over risen. Rør inn reker og fiskebiter. La de syde med de siste 2 min. Smak gjerne til med noe fiskekrydder hvis du ønsker en ytterligere kryddersmak.
Alternativt salt og pepper. Safranen kan også byttes ut med fiskekrydder (for eksempel rouille, persillade superb, sitronpepper spesial).
Rør til sist inn de siste skjeer med olje og topp det hele med fersk persille

Mer info

Forfatter:
Kilde: Culinario
(Intern: 1884)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-10-01
Oppdatert dato:2002-10-01
Lesere: 3171 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 213,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risotto med sopp og kjøttdeig.Risotto med sopp og kjøttdeig.
Denne retten har 94,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.