Fritert Ishavsrøye med chips





Fritert Ishavsrøye med chips oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Om du vil gjøre din egen vri på ishavsrøyen kan prøv denne paneringen med chips og rødbetesalat. Super mat til fest eller som en smårett på tapasbordet!

Oppskriften inneholder 173 Kalorier, 12 g Karbo, 9 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fritert Ishavsrøye med chips er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grishavsrøyefilet uten skinn og ben
50grhvetemel
1tssalt
1tssort pepper
1stkegg
100grpankomel (asiatisk brødkrumme) eller vanlig brødkrumme
olje til frityr

Chips:

200grmandelpoteter uten skall, store
1tssalt
Olje til frityr

Rødbetesalat:

200grrødbeter, bakte eller kokte, uten skinn og stilkfeste
30grkapers
2ssmajones
2ssyoghurt naturell
0,5feddhvitløk, finhakket
0,5tssalt
1tspepper sort, kvernet
45gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fritert Ishavsrøye med chips!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172.59503.18Kcal
Protein8.6325.16gram
Karbohydrat11.8734.61gram
Kostfiber1.514.40gram
Fett9.7328.37gram
Mettet fett1.935.63gram
Salt1.815.28gram
Pris på oppskriftenKr 8.09Kr 23.59Kroner
Hele oppskriften veier1 166 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del filetene i porsjonsstykker. Vend disse i pisket egg, deretter i melblanding med salt og pepper og til slutt i pankomel. Friter fiskebitene ved 180 grader til de er gylne. Legg dem over på papir som trekker eventuelt overflødig fett. Dryss på litt salt.

Chips
Skjær potetene i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin. Skyll potetskivene i kaldt vann og tørk dem godt. Friter potetskivene ved 180 grader til de er gylne. Legg chipsen over på et stykke papir som trekker. Saltes lett.

Rødbetesalat
Riv eller skjær rødbetene i tynne strimler. Grovhakk kapers og ha dem i en bolle sammen med rødbetene. Tilsett de øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23292)
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-20
Oppdatert dato:2007-01-20
Lesere: 2597 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fritert Ishavsrøye med chips.Fritert Ishavsrøye med chips.
Denne retten har 172,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.