Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)





Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada) inneholder 237 Kalorier, 24 g Karbo, 7 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada) har beregnet å ha følgende allergener Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grkokte poteter, skrelt og moset
1dashsalt
0,5tsgurkemeie
2sskorianderblader, hakket
1tsgrønn chili, finhakket
1tshvitløk, finhakket
2sssolsikkeolje
1tssvarte sennepsfrø
1knivsodddyvelsdrekIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsspisskummenfrø
Ca 18blad(er)karribladerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Røre:

220grkikertmel
1knivsoddnatron
1dashsalt
5dlsolsikkeolje til friteringIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Beregnet mengde olje som er igjen i fisken etter fritering

80grsolsikkeolje, kun for riktig fettinnhold


Annonse



Næringsdeklarasjon for Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier237.46824.43Kcal
Protein6.7723.50gram
Karbohydrat23.8382.73gram
Kostfiber3.5312.26gram
Fett12.0041.66gram
Mettet fett1.224.24gram
Salt0.230.79gram
Pris på oppskriftenKr 4.17Kr 14.48Kroner
Hele oppskriften veier1 389 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland poteter, salt, gurkemeie, korianderblader, chili og hvitløk.

Varm 2 ss av oljen i en liten kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, ha i dyvelsdrek og spisskummen. Rør en gang og ha i karriblader. Ta av varmen etter 1 minutt og hell over potetmassen. Bland godt og lag boller 3 cm i diameter.

Lag en tynn røre av mel, bakepulver og salt med så mye vann som trengs.

Varm oljen i kadai eller wok.

Dypp hver bolle i røren og stek dem gylne. Demp varmen så de ikke blir brent. Serveres varme med tomatketchup eller korianderchutney.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6359)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-27
Oppdatert dato:2002-11-27
Lesere: 5095 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pommes frites.Pommes frites.
Denne retten har 159,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrstekte søtpoteter som snacks (kamote que).Frityrstekte søtpoteter som snacks (kamote qu.
Denne retten har 198,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetchips - hjemmelaget.Potetchips - hjemmelaget.
Denne retten har 130,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrstekte potetskiver.Frityrstekte potetskiver.
Denne retten har 124,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.