Fotograf:
Knut Pettersen
Frokostrundstykker med hvete inneholder
155 Kalorier,
30 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Frokostrundstykker med hvete har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frokostrundstykker med hvete er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9214 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Frokostrundstykker med hvete med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 154.70 | 2 837.20 | 94.57 | Kcal |
Protein | 4.70 | 86.20 | 2.87 | gram |
Karbohydrat | 29.66 | 543.96 | 18.13 | gram |
Kostfiber | 4.94 | 90.60 | 3.02 | gram |
Fett | 0.82 | 15.04 | 0.50 | gram |
Mettet fett | 0.21 | 3.85 | 0.13 | gram |
Salt | 0.79 | 14.50 | 0.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.36 | Kr 24.94 | Kr 0.83 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 834 totalt | 1 834 pr porsj | 61 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 76,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
rundstykker
Kok hveteflakene med vannet ca. 30 minutter. La det avkjøles.
Smuldre gjæren i en bolle.
Varm melken til 37 C. Hell litt over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett resten av melken, saltet, sukkeret, hvetespirene, hveteflakene, den sammalte hveten og det meste av rugmelet.
Arbeid deigen til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over, og dekk til. La den heve ca. 30 minutter. Elt inn resten av melet på et melet bakebord. Form deigen til en lang pølsen, ca. 65 cm.
Skjær den i 2 - 2 1/2 cm brede biter. Legg dem med snittflaten opp på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk dem til, og la dem etterheve ca. 30 minutter. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 C, 12 - 15 minutter. I varmluftsovn, 18 - 20 minutter. La rundstykkene avkjøles tildekket på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20327)
Tilberedningstid:
20-40 min
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-09-28
Oppdatert dato:2005-09-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift