Fylt blekksprut (akkar)



Fylt blekksprut (akkar) inneholder 114 Kalorier, 2 g Karbo, 18 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Fylt blekksprut (akkar) har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fylt blekksprut (akkar) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5756 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8stkakkar, helst med tentakler
3stk storløk
100grrevet daggammelt brød
2stk stortomater
4feddhvitløk
1bunt(er)persille
4ssolivenolje
1sspinjekjerner
2stkeggeplommer
1glasshvitvin, tørr
3ssgriljernmel
melk
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Fylt blekksprut (akkar)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113.891 673.96Kcal
Protein18.49271.77gram
Karbohydrat1.9528.66gram
Kostfiber0.436.32gram
Fett3.3549.24gram
Mettet fett0.8212.05gram
Alkohol0.16 %
Salt0.405.93gram
Pris på oppskriftenKr 7.78Kr 114.35Kroner
Hele oppskriften veier5 879 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,84 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Får du med tentaklene til akkaren, skal disse brukes i fyllet. De hakkes sammen med 2 løk. La brødraspet trekke i litt melk før det tilsettes løken. Flå og hakk tomatene. Hakk 3 av hvitløksfeddene og halvparten av persillen. La løk- og brødblandingen surre i 2 ss olivenolje noen minutter. Tilsett hvitløk, persille og tomathakket, og la det surre i ytterligere noen minutter. Ta kjelen av platen og rør inn eggeplommene. Fyll farsen i akkaren og bind eller sy sammen med ubleket bomullstråd.

Legg de fylte akkarene i et smurt ildfast fat, og strø over resten av løken, hvitløken og persillen som må være finhakket. Hell over hvitvinen, ca 1,5 dl. Dekk fatet med oljet aluminiumsfolie, sett det midt i stekeovnen og stek ved 180 C i 30 minutter. Fjern aluminiumsfolien, og øk temperaturen til 225 C. Stek i 5-10 minutter til kraften er kokt noe inn. Pensle akkarene med olivenolje og strø over griljermel. Gratiner noen minutter, gjerne under grill, til retten får en fin, gyllen farge. Server med brød og grønn salat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11766)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.