Fylte poteter fra Argentina inneholder
234 Kalorier,
44 g Karbo,
9 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Fylte poteter fra Argentina har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylte poteter fra Argentina er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fylte poteter fra Argentina med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 234.28 | 10 767.98 | 538.40 | Kcal |
Protein | 8.80 | 404.47 | 20.22 | gram |
Karbohydrat | 43.60 | 2 003.94 | 100.20 | gram |
Kostfiber | 2.44 | 112.15 | 5.61 | gram |
Fett | 2.20 | 101.12 | 5.06 | gram |
Mettet fett | 0.76 | 34.93 | 1.75 | gram |
Salt | 0.15 | 6.80 | 0.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.30 | Kr 105.71 | Kr 5.29 | .- |
Hele oppskriften veier | 4 596 totalt | 4 596 pr porsj | 230 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 74,44 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
poteter
Denne oppskriften ble én av vinnerne i en potetkonkurranse i samarbeid med Norsk Ukeblad og Opplysningskontoret
for frukt og grønnsaker. Vinneren er Anne Gro Kakaios, Sandnes.
Skrell potetene og kok til de er godt møre. La dem tørke og avkjøles helt. Mens potetene koker, lages fyllet. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Smak til med salt, pepper, oregano og karve. Mos potetene og bland med mel. Dette skal bli en fast deig.
Melmengden er avhengig av fuktigheten i potetene. Deigen skal være slik at den er lett å arbeide med, uten at den klisser. Ta en håndfull deig i hånden og form til en passe tykk ”lefse” i håndflaten. Legg fyllet i midten og lukk igjen langs kanten
Størrelsen på de fylte potetene kan du selv bestemme. Hell olje i en jerngryte til steking. Potetene frityrstekes til de er gylne på utsiden. Ta opp og legg på kjøkkenpapir. Potetene er gode både varme og kalde, og de kan fryses. Server med salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2805 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 329)
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift