Bland sammen sukker, vann, kanel og nellik i en gryte.
Rasp skallet av 1/2 sitron og 1/3 appelsin og ha det i gryten. Varm opp til kokepunkter, og la det deretter trekke i minst 12 timer. Sett samtidig rosinene i bløt i akevitten under lokk.
Før servering:
Sil ekstraktet, tilsett saft av 1/2 sitron og 1 appelsin. Tilsett rødvin og bland.
Varm til kokepunktet, og tilsett rosinene og akevitten like før servering.
Mandlene grovhakkes og kan serveres til, eller has oppi gløggen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34841)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Varme drikker Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-26
Oppdatert dato:2019-11-26