Fotograf:Frukt.no Digg grateng med sellerirot som passer å lage når du vil ha en kjøttfri middag eller når du skal rydde i grønnsakskuffen i kjøleskapet. Gulrøtter og pastinakk eller persillerot er et naturlig følge.
Skjær sellerirot, poteter og gulrøtter og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.
Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
Legg skiver av poteter, gulrøtter, sellerirot og pastinakk lagvis i formen.
Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
Server gratengen som en egen rett f.eks. med godt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35727)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2021-07-16
Oppdatert dato:2021-07-16