Fotograf:
Norges sjømatråd
Gravet laks er en tradisjon i Norge. Denne oppskriften er en variant med ishavsrøye i stedet for laks, og potetstuing i stedet for sennepssaus. Oppskriften inneholder
110 Kalorier,
10 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet ishavsrøye med potetstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2504 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet ishavsrøye med potetstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 110.41 | 646.28 | Kcal |
Protein | 6.94 | 40.62 | gram |
Karbohydrat | 10.04 | 58.77 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 5.03 | gram |
Fett | 4.53 | 26.52 | gram |
Mettet fett | 1.58 | 9.25 | gram |
Salt | 4.46 | 26.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.56 | Kr 38.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 341 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern skinn og bein fra filetene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
Bland sammen salt, sukker og sennepsfrø, og gni blandingen godt inn i filetene på begge sider.
Legg litt basilikum i bunnen av en form og legg en av filetene over.
Dryss over saltblanding og basilikum, og legg over en filet.
Dryss basilikum over, dekk med plastfolie og la fisken stå kaldt i 2 døgn. Snu den et par ganger i løpet av den tiden.
Skjær fisken i tynne skiver og legg på et fat.
Potetstuing
Skrell potet og skjær i terninger på ca. 2 cm.
Kok potetterningene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og la dem dampe fra seg.
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la surre i 1-2 minutter.
Spe med melk og matfløte til en jevn saus.
Smak til med salt og pepper, og vend inn potetterningene.
Server gravet ishavsrøye med basilikum drysset over, og med potetstuing ved siden av
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31117)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Innlagt dato:2014-01-29
Oppdatert dato:2014-01-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift