Fotograf:
Ingvar Eriksson
Med denne oppskriften som utgangspunkt kan du lett imponere både familie og venner i julen. Her marinerer du laks i tre forskjellige spennende smaker. God jul! Oppskriften inneholder
178 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marinert laks i tre varianter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3596 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marinert laks i tre varianter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 178.11 | 432.99 | Kcal |
Protein | 11.14 | 27.08 | gram |
Karbohydrat | 3.44 | 8.36 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 1.75 | gram |
Fett | 13.15 | 31.97 | gram |
Mettet fett | 2.47 | 6.00 | gram |
Salt | 0.59 | 1.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.06 | Kr 31.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 972 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i terninger på ca 2 cm x 2 cm og legg dem på bakepapir på bakeplate.
Bak laksen i stekeovn ved 60 grader i 15 minutter.
Fordel bitene på 3 fat, ett til hver marinade.
Appelsin og stjerneanis
Strimle det gule skallet på appelsinen.
Press saften av appelsinen og bland den med skallet, hele stjerneanis og de øvrige ingrediensene.
Når sukkeret er oppløst helles marinaden over laksebitene. Bland forsiktig og dekk med plastfolie.
La stå og marinere i en time før servering.
Stilton ost kan byttes med en annen blåmuggost.
Eple og kapers
Skjær eplet i små terninger, press saften av sitron, og bland disse med de øvrige ingrediensene.
La marinaden stå og trekke noen minutter før den helles over laksebitene. Bland forsiktig og dekk med plastfolie.
La stå og marinere i en time før servering.
Rødkål og stilton
Bland sammen finstrimlet rødkål og majones, og la det stå og trekke litt.
Smuldre osten og tilsett halvparten.
Legg kålblandingen over laksen og dryss på resten av osten og finhakket gressløk.
Dekk med folie og la stå en time før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29321)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-05
Oppdatert dato:2013-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift