Fotograf:Sara Johannessen Fersk blekksprut tar litt tid å tilberede, men resultatet er fantastisk godt! Server det like enkelt som de gjør det rundt Middelhavet – med urter, løk og sitron.
Ha blekksprutarmene i en kjele og hell på nok vann til at det dekker. Kok opp, og la blekkspruten trekke under lokk i 40 minutter.
Hell av kokevannet og ha blekkspruten i en vid skål. Hell over halvparten av olivenoljen, hakket hvitløk og oregano. La det stå og trekke smak i ½-1 time.
Grill blekksprutarmene på middels varm grill i 3-4 minutter på hver side, til de har fått fin farge. Krydre med litt salt og pepper.
Kutt rødløken i tynne skiver.
Løft den grillede blekkspruten over på et fat sammen med rødløk. Dryss over friske urter, og drypp over saften av en sitron og resten av olivenoljen.
Server blekkspruten så enkelt som beskrevet, eller med en grønn salat og en god dressing.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36408)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2022-05-15
Oppdatert dato:2022-05-15