Fotograf:Sara Johannessen Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk.
Vask eller skrell poteter, og del dem om de er store. Ha poteter i en bolle. Tilsett ramsløkpuré og chili i ringer og bland godt.
Har du ikke ramsløkpuré kan litt olivenolje og grovhakket hvitløk og persille bli like godt.
Pakk potetene i aluminiumsfolie og sett dem på grillen i 20-30 minutter til potetene er møre.
Del torskefilet eller -loin i jevnstore stykker. Dryss over litt salt og pepper.
Skjær sitron i tynne skiver. Legg sitronskiver og fiskestykker på ark av aluminiumsfolie. Drypp over litt olje og legg på timianstilker. Pakk aluminiumsfolien sammen til en tett pakke og legg på grillen. Beregn 8-12 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
Du kan velge å lage porsjonspakker, eller pakke fisk til flere personer i én pakke. Pass på at fisken ikke blir liggende i flere lag. Dette er en genial måte å tilberede fisk på grillen. Alle fiskeslag kan tilberedes på samme måte, og innholdet i pakkene kan variere fra det aller enkleste, til avanserte pakker med masse grønnsaker med urtesmør eller rømme. Her er det bare å bruke fantasien!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36406)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2022-05-15
Oppdatert dato:2022-05-15