Fotograf:
Matoppskrift.no
Grovbrød fra Trøndelag inneholder
229 Kalorier,
39 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Grovbrød fra Trøndelag har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grovbrød fra Trøndelag er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 7 lesere
Lesere:
9540 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grovbrød fra Trøndelag med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 228.54 | 5 990.03 | 2 995.02 | Kcal |
Protein | 8.23 | 215.71 | 107.85 | gram |
Karbohydrat | 38.77 | 1 016.16 | 508.08 | gram |
Kostfiber | 6.77 | 177.44 | 88.72 | gram |
Fett | 3.00 | 78.63 | 39.32 | gram |
Mettet fett | 1.30 | 34.07 | 17.04 | gram |
Salt | 0.85 | 22.22 | 11.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.64 | Kr 42.98 | Kr 21.49 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 621 totalt | 2 621 pr porsj | 1 311 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,85 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
Rør gjæren ut i lunken væske. Tilsett det andre og elt til en jevn deig. Dryss over litt mel og sett til heving til dobbelt størrelse.
Ta opp deigen og arbeid den godt. Form 2 emner. Elt hvert emne til det er uten sprekker og legg de i 2 brødformer. Etterhev godt.
Pensle de med vann og prikk dem. Stekes ved 220°C på nederste rille i ca 25 minutter, senk temp til 180°C og stek videre i ca 20 minutter. Tas ut og hvelves på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14787)
Kategori:
Brød
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-07-21
Oppdatert dato:2003-07-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift