Fotograf:
Frukt.no
Gulrotsuppen vår har en herlig farge, og er en pryd for både gane og øyet. Karri og ingefær passer veldig godt til de søte gulrøttene. Oppskriften inneholder
27 Kalorier,
4 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Gulrotsuppe med ingefær og karri er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7384 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gulrotsuppe med ingefær og karri!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 26.92 | 143.95 | Kcal |
Protein | 0.56 | 2.99 | gram |
Karbohydrat | 3.94 | 21.07 | gram |
Kostfiber | 1.85 | 9.89 | gram |
Fett | 0.58 | 3.10 | gram |
Mettet fett | 0.06 | 0.32 | gram |
Salt | 0.68 | 3.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.62 | Kr 8.66 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 139 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,54 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell gulrøttene og skjær den i ganske små biter. Kok i vannet til de er veldig møre, 10-15 min. Det er vannet som er væsken i suppen, så ikke hell det ut når gulrøttene er ferdige.
Men gulrøttene koker, kan du finhakket løk og hvitløk og surre over middels varme til løken begynner å bli myk. Skru ned varmen og tilsett ingefær, karri og salt. Rør godt rundt. La løkblandingen godgjøre seg noen minutter slik at kryddersmakene får utviklet seg.
Hell løkblandingen i gulrøttene som fremdeles er i kokevannet og miks med stavmikser, eller lignende til suppen har fått en kremet konsistens.
Smak til med salt, sitronsaft og evt. Litt honning.
Server suppen rykende varm med grissini eller godt brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 28097)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-01-24
Oppdatert dato:2011-01-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift