Harlekin-omelett inneholder
74 Kalorier,
1 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Harlekin-omelett har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Harlekin-omelett er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2362 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Harlekin-omelett!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.73 | 342.69 | Kcal |
Protein | 6.21 | 28.86 | gram |
Karbohydrat | 1.26 | 5.86 | gram |
Kostfiber | 1.36 | 6.32 | gram |
Fett | 4.57 | 21.24 | gram |
Mettet fett | 1.84 | 8.55 | gram |
Salt | 0.24 | 1.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.23 | Kr 33.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 859 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I tre ulike boller knuser du tre egg, og lager tre blandinger; en gul, en rød og en grønn, med basis i henholdsvis gulost, tomat og spinat. Osten rives rett opp i de piskede eggene i den første bollen, tilsettes 2-3 ss kremfløte. Tomatene skoldes og renses, surres i panne med litt olivenolje og frisk timian til de er nesten frie for all væske; avkjøles og blandes inn i de piskede eggene i bolle to.
Spinaten vaskes ren i tre vann, dryppes av, surres i panne med olivenolje og hvitløken. Avkjøles, hvitløken fjernes, spinaten blandes med de piskede eggene, pluss 2 ss fløte i bolle nummer tre. Litt muskat. Du har nå tre boller, med stoff til en fargerik rett. Smak til med maldonsalt og friskkvernet pepper. Smør formen godt med olivenolje.
Omeletten stekes i tre omganger. Først osteblandingen. Stekes passe stiv. Ut med formen, og hell over tomatmassen. Stekes til den er noenlunde fast. Ut med formen, hell over spinatvellingen.
Lar du omeletten stekes i 20-30 minutter på 150 C i vannbad for hver omgang, skulle den få den nødvendige fasthet.
Avkjøl. Vend formen opp ned. Skjær den i skiver, server på tallerkener med noen rause dråper av den alle beste olivenoljen du har. Legg gjerne noen gode, sorte oliven på også, samt bladpersille og nybakt landbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12322)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift