Hjort i sursøt saus





Hjort i sursøt saus inneholder 103 Kalorier, 5 g Karbo, 9 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Hjort i sursøt saus har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjort i sursøt saus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
750grgrytestek av hjort
1stk storløk, hakket
2stk storgulrøtter, hakket
2stang(stenger)selleri, snittet
4feddhvitløkfedder, skrelt og knust
suppekvast av 1 laurbærblad og
2kvist(er)hver av rosmarin og timian
1dashsvart pepper
6stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4ssolivenolje
1,5dlrødvinseddik
3dlrødvin
1dashsalt
mel til å drysse på kjøttet
60grmørk bitter sjokolade, reven
1sshonning
2sspersille, frisk og hakket


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hjort i sursøt saus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.15473.77Kcal
Protein9.4443.36gram
Karbohydrat4.5420.85gram
Kostfiber1.034.73gram
Fett3.7217.09gram
Mettet fett1.305.97gram
Alkohol1.67 %
Salt0.140.65gram
Pris på oppskriftenKr 13.65Kr 62.69Kroner
Hele oppskriften veier1 837 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kjøttet og skjær det i store biter.
Legg kjøttstykkene i en bolle sammen med løk, gulrøtter og selleri. Tilsett hvitløk og suppekvast, einerbær og rikelig med pepper. Hell over halvparten av oljen, 2 ss eddik og all vinen. Sett til marinering i minst 4 timer, helst natten over.

Hvis du vil lage retten i en stekeovn må den forvarmes til 140 C. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk av det. Ha salt og pepper i melet og dryss på kjøttet. Varm opp resten av oljen i en gryte og brun kjøttet.

Ta kjøttet opp av gryten og sett det til side. Sil grønnsakmarinaden og ta vare på væsken. Varm opp grønnsakene i gryten i 5 minutter.

Kok opp marinaden i en liten kjele. Ha i sjokoladen, rør til den er smeltet. Legg kjøttet tilbake i gryten, hell over den varme marinaden og, om nødvendig, nok vann til å dekke kjøttet. Dekk gryten med aluminiumsfolie og legg deretter på lokket. Sett gryten på komfyren på svak varme, slik at væsken såvidt beveger seg, og la det surre i 2 1/2 - 3 timer.

Rett før servering lager du en sukkerlake ved å blande honningen med 2 ss vann på svak varme. Rør inn resten av eddiken og la det boblekoke i 2 minutter. Ha denne blandingen i gryten.

Juster mengden salt og pepper og smaksbalansen - ha i mer eddik, om ønskelig - dryss til slutt persille over retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2607)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28
Lesere: 7378 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.