Hjortemedaljonger med mandelsmør inneholder
136 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Hjortemedaljonger med mandelsmør har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortemedaljonger med mandelsmør er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
17822 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortemedaljonger med mandelsmør!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 136.14 | 492.32 | Kcal |
Protein | 8.50 | 30.74 | gram |
Karbohydrat | 2.18 | 7.88 | gram |
Kostfiber | 0.51 | 1.84 | gram |
Fett | 8.54 | 30.88 | gram |
Mettet fett | 4.59 | 16.60 | gram |
Alkohol | 2.22 % | | | |
Salt | 0.53 | 1.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.73 | Kr 42.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 447 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær fileten i fire biter. Bind eventuelt en bomullshyssing rundt hver medaljong for å få dem høye.
Knus einerbær og svart pepper og bland dette i fruktbrennevinet. Gni inn medaljongen med krydderblandingen. La dem ligge overdekket i ca 1 time til marinering.
Skyll druene. Del og fjern stenene. Brun medaljongene i matfett i ca 4 minutter på hver side. Krydre med salt. Hold kjøttet varmt.
Hell viltfond og rødvin i pannen og kok noen minutter. Sil det over i en kjele og legg i druene. Bland i créme fraîche, kok opp og smak til med noen dråper worcestersaus.
Rist mandelspon lett i en tørr stekepanne. Bland dem i smøret og rør det smidig. Rør inn persille og smak til med noen dråper worcestersaus, salt og pepper.
Legg medaljongene i en ildfast form. Fjern hyssingen. Legg smøret over og sett formen i ovn ved 250 C på grillvarme, øverste rille i 2-3 minutter.
Server hjortemedaljongene med druesausen, små fine poteter, gjerne mandelpoteter og kokte grønnsaker eller salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kystvilt
(Intern: 9991)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift