Hvetekaker fra Aust Agder inneholder
268 Kalorier,
48 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Hvetekaker fra Aust Agder har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvetekaker fra Aust Agder er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3702 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hvetekaker fra Aust Agder med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 268.02 | 22 553.88 | 3 221.98 | Kcal |
Protein | 8.70 | 732.11 | 104.59 | gram |
Karbohydrat | 48.21 | 4 056.87 | 579.55 | gram |
Kostfiber | 3.72 | 313.04 | 44.72 | gram |
Fett | 3.66 | 307.99 | 44.00 | gram |
Mettet fett | 1.86 | 156.52 | 22.36 | gram |
Salt | 0.82 | 69.19 | 9.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.48 | Kr 124.54 | Kr 17.79 | .- |
Hele oppskriften veier | 8 415 totalt | 8 415 pr porsj | 1 202 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 71,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 7
kaker
Denne oppskriften er beregnet for bakerovn, men den gir ypperlig resultat også i vanlige husholdningskomfyrer. Dersom du bruker vanlig ovn, reduser mengdene. Stek ved 230 C.
Bland alt det tørre i et stort trau. Smelt smøret i en gryte og ha i sirup og melk eller vann. Varm væsken til fingervarmt og rør ut gjæren i den. Hell all væsken opp i melblandingen og elt deigen godt. Tilsett mer lunkent vann hvis deigen blir for fast. Deigen må heller ikke være for løs, da kan kakene flyte utover i bakeovnen.
Dekk deigen med et klede og la den stå og heve lunt i 1 1/2 time. Ta deigen så på bakebordet og del den i 7 emner, som rulles til store, runde boller. Dryss litt mel på toppen og skjær et kryss før hvetekakene settes til etterheving i ca 45 minutter.
Sett de ferdighevede hvetekakene ytterst i bakerovnen og stek dem i 45-60 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13521)
Kategori:
Brød
Land:
Norge
Fylke:
Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-14
Oppdatert dato:2003-05-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift