Fotograf:Rosemarie Rodriguez En av våre varianter av slike inside out makier. Her med rå kveite og avokado + agurk. Når en bruker wasabi på selve makirullen, vær forsiktig. Det skal bare en mikroskopisk stripe.
Kveite kan byttes ut eller suppleres med laks, reker, crabstick eller noe vi ofte bruker, stekt kylling!
Ren fersk kveite behøver normalt ikke fryses, men vi gjør det i ett par døgn før det brukes.
Oppskriften inneholder 158 Kalorier, 14 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Sesam, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Forbered sushi risen etter anvisning på pakken. Del risen opp i 4 porsjoner. Legg 1 plate noritang med den blanke side nedover på rullematten med den lange enden ut mot bordkanten. Fukt hendene og fordel 1 porsjon ris i et jevnt lag utover hele tangplaten. Legg husholdningsfilm over risen og vend deretter, så risen vender ned mot matten og med tangen oppover.
2. Skrell og skjær advocadoen i tynne skiver og fordel en passende mengde i en smal linje på den del av rullen, som er nærmest bordkanten. Fordel deretter en tynn kveitestrimmel og en tynn skive skrellet agurk. Påfør en veldig tynn stripe wasabi på makien. Her er det viktig med bare mikroskopiske mengder
3. Løft litt opp i den nærmeste ende av rullematten. Rull langsomt i en bevegelse vekk fra kroppen, så tangen omslutter fyllet. Rull videre med et jevnt, fast press og slipp matten og filmen ettersom rullen formes.
4. Hell sesamfrøene ut på en stor tallerken og rull sushien i dem, så risene dekkes av et tynt, jevnt lag.
5. Legg rullen over på et skjærebrett med sammenføyingen nedover. Skjær den i 6 like store stykker med en våt, skarp kniv. Gjenta med resten av ingrediensene. Server med soya, syltet ingefær og wasabi.
Pynt med wakame, sesam og chilimajones.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32296)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi Land:
Japan Innlagt dato:2016-02-27
Oppdatert dato:2016-02-27