Jerpebryst marinert i rømme og urter inneholder
149 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Jerpebryst marinert i rømme og urter har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jerpebryst marinert i rømme og urter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jerpebryst marinert i rømme og urter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 149.16 | 1 225.09 | Kcal |
Protein | 4.96 | 40.74 | gram |
Karbohydrat | 4.18 | 34.33 | gram |
Kostfiber | 0.85 | 6.98 | gram |
Fett | 11.84 | 97.24 | gram |
Mettet fett | 7.18 | 58.97 | gram |
Alkohol | 0.62 % | | | |
Salt | 0.45 | 3.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.88 | Kr 48.29 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 285 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,2 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær ut brystfiletene, slik at du får 8 brystfileter. Vask og tørk dem godt før du legger dem i den ferdig blandede marinaden. La dem ligge i marinaden 4-5 timer.
Før du steker dem, kan du klargjøre saus, grønnsaker og poteter.
Bland kraft og vin i en kjele. Kok inn til halv mengde. Jevn sausen litt ved å tilsette maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann. Pisk til slutt inn smør i små terninger. (Sausen må serveres umiddelbart).
Skrell potetene og kutt dem i båter. Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten møre. Avkjøl og tørk dem godt.
Rett før servering stekes de i brunet smør og krydres med salt og pepper.
Vask og rens grønnsakene. Skjær dem i serveringsklare stykker etter eget ønske. Damp dem under lokk sammen med smør, litt salt og timian til de så vidt er møre.
Rens sopp og løk. Kutt alt i passende stykker. Smelt litt smør i en kjele, legg i soppen og fres til vannet i soppen forsvinner.
Slå over fløte og kok til stuingen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.
Jerpebrystene tas ut av marinaden og tørkes godt. Brun dem på begge sider og strø forsiktig over med salt og pepper. Skru ned varmen og legg lokk på panna. Etterstek på svak varme i 5 minutter.
Retten gjør seg godt anrettet på tallerken. Legg e øse soppstuing midt på tallerkenen. Skjær brystfiletene i skiver og legg dem på stuingen. Fordel poteter og grønnsaker på begge sider og tøm til slutt litt saus rundt det hele. Resten av sausen serveres ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8087)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere:
4314 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.