Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Sørlandet. Oppskrift av Hans Petter Klemmetsen. Oppskriften inneholder
151 Kalorier,
22 g Karbo,
1 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jordbærchiboust med krydderposjert rabarbra, mascarponekrem og jordbærsorbet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4614 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jordbærchiboust med krydderposjert rabarbra. mascarponekrem og jordbærsorbet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 151.43 | 1 238.74 | Kcal |
Protein | 1.39 | 11.37 | gram |
Karbohydrat | 22.23 | 181.85 | gram |
Kostfiber | 1.05 | 8.59 | gram |
Fett | 5.83 | 47.69 | gram |
Mettet fett | 3.76 | 30.76 | gram |
Alkohol | 0.34 % | | | |
Salt | 0.04 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.55 | Kr 53.58 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 272 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Jordbærcoulis
Kokk opp vann og sukker til en sukkerlake. Kjør rensede jordbær i en blender sammen med sukkerlaken.
Jordbærchiboust
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Pisk eggehviten nesten helt stive. Tilsett sukkeret gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs. Rør inn jordbærcoulien i marengsen. Smelt gelatinplatene i limesaften og rør det inn i marengsen. Visp kremfløten luftig og vend den inn i marengsblandingen. Fyll i porsjonsformer.
Jordbærgelè
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Smelt gelatinplatene i litt vann og rør det inn i coulisen. Hell over i en form.
Jordbærsorbet
Kok vann og sukker til sukkerlake. Bland inn jordbær og champagne og kjør alt i en blender. Sil og kjør i iskrem-/sorbetmaskin.
Krydderposjert rabarbra
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og krydder til en klar sukkerlake. Hell alt over i en ildfast form. Kutt rabarbraen i stykker på ca 6 cm og legg dem i sukkerlaken, dekk formen med aluminiumsfolie. Bak i ovn på 150 grader i 15 min, til rabarbraen er mør.
Mascarponekrem
Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk det til en fin og stiv krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26997)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift