Fotograf:
Tom Haga
Jordskokk har en spennende, søt og nøtteaktig smak som sammen med kveitefilet og kalvebrissel utgjør en fantastisk middagsrett. Imponer gjester med denne oppskriften. Oppskriften inneholder
78 Kalorier,
4 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jordskokksuppe med pepperstekt kveite!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 78.13 | 544.72 | Kcal |
Protein | 7.96 | 55.50 | gram |
Karbohydrat | 4.29 | 29.91 | gram |
Kostfiber | 1.02 | 7.11 | gram |
Fett | 3.01 | 20.99 | gram |
Mettet fett | 1.15 | 8.02 | gram |
Salt | 0.09 | 0.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.43 | Kr 65.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 789 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,96 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje til de er dekt.
Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis. Smak til med salt og pepper.
Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper.
Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter.
Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.
Denne retten er kreert av Bjørn Cameron Alexander til Årets Kokk 2006.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23332)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Lesere:
3645 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift