Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite



Jordskokksuppe med pepperstekt kveite oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Jordskokk har en spennende, søt og nøtteaktig smak som sammen med kveitefilet og kalvebrissel utgjør en fantastisk middagsrett. Imponer gjester med denne oppskriften.

Oppskriften inneholder 78 Kalorier, 4 g Karbo, 8 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grkveitefilet
500grjordskokker
7,5dlH-melk
2stkfennikel
100grfriske små erter
1stksitron
2stkstjerneanis
god olivenolje
400grkalvebrissel
1stksjalottløk
1stkhvitløk
frisk timian
trøffel
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Jordskokksuppe med pepperstekt kveite!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier78.13544.72Kcal
Protein7.9655.50gram
Karbohydrat4.2929.91gram
Kostfiber1.027.11gram
Fett3.0120.99gram
Mettet fett1.158.02gram
Salt0.090.61gram
Pris på oppskriftenKr 9.43Kr 65.75Kroner
Hele oppskriften veier2 789 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo21,96 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje til de er dekt.
Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis. Smak til med salt og pepper.
Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper.
Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter.
Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.

Denne retten er kreert av Bjørn Cameron Alexander til Årets Kokk 2006.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23332)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Lesere: 3645 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kveite hot pot.Kveite hot pot.
Denne retten har 82,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordskokksuppe med pepperstekt kveite.Jordskokksuppe med pepperstekt kveite.
Denne retten har 78,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveitesuppe 2.Kveitesuppe 2.
Denne retten har 43,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveite på asiatisk vis.Kveite på asiatisk vis.
Denne retten har 67,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.