Fotograf:
Kylling.no
Karbonadesmørbrød med kalkun inneholder
228 Kalorier,
33 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Karbonadesmørbrød med kalkun har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Karbonadesmørbrød med kalkun er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5842 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Karbonadesmørbrød med kalkun!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 227.58 | 1 868.74 | Kcal |
Protein | 8.98 | 73.74 | gram |
Karbohydrat | 33.35 | 273.85 | gram |
Kostfiber | 2.40 | 19.71 | gram |
Fett | 5.94 | 48.78 | gram |
Mettet fett | 1.49 | 12.23 | gram |
Salt | 0.90 | 7.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.35 | Kr 35.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 927 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Elt kalkunkjøttet lett med salt, pepper, potetmel og egg. Rør inn vannet. Form til store karbonader. Lag rutemønster på begge sider med en kniv. Stek karbonadene i smør i en stekepanne ved middels sterk varme. Skjær skrå skiver av et brød, slik at det blir lange skiver. Ha på smør, salat, og kalkunkarbonaden. Pynt med stekt løk, sylteagurk i skiver, cherrytomater på pinne og kruspersille.
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, til dobbel størrelse. Form eventuelt den ene halvparten til et brød og legg det i en smurt brødform som rommer 1 1/2 liter. Sett brødet til etterhev i 30-40 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle det ferdighevede brødet med sammenvispet egg og dryss over litt grov hvete eller kli til pynt. Stek ved 200 °C i 50-60 minutter.
Del den andre halvparten av deigen til 10 like store emner og form dem til litt flate burgerbrød. La brødene etterheve i ca. 20 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle burgerbrødene med vann og dryss sesamfrø på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 18787)
Kategori:
Smørbrød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-01-28
Oppdatert dato:2005-01-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift