Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kjelår med rosmarin. hvitløk og sitron oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kjelår med rosmarin. hvitløk og sitron



Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 1 g Karbo, 17 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
3kglår av kje, 2 stk
2tssalt
0,5dlolivenolje
0,5potte(r)frisk rosmarin
1stksitron, saft og skallet
6feddhvitløk
1tspepper
250grsjalottløk
250grkalamataoliven
2sshakkede friske urter




Næringsdeklarasjon for Kjelår med rosmarin. hvitløk og sitron!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.951 128.46Kcal
Protein17.05157.77gram
Karbohydrat0.565.18gram
Kostfiber0.605.55gram
Fett5.5951.73gram
Mettet fett1.1110.27gram
Salt1.1010.16gram
Pris på oppskriftenKr 14.22Kr 131.58Kroner
Hele oppskriften veier3 701 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni kjøttet inn med salt og legg det på kjøkkenbenken til temperering mens du forbereder resten.
Bruk skarp kniv eller morter og finhakk eller knus rosmarin, sitronskall, hvitløk og pepper. Bland med halvparten av olivenoljen.
Hell oljeblandingen over kjøttet og gni den godt inn. La kjelåret ligge på kjøkkenbenken i 1 time og trekke smak.
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Legg kjelåret i en ildfast form eller langpanne. Del sitronen i fire og legg båtene rundt kjelåret sammen med sjalottløk. Drypp over litt olivenolje.
Sett formen midt i ovnen og la kjøttet steke i 2-2 ½ time, eller til kjøttet slipper beinet. Legg oliven i formen de siste 5-6 minuttene.
Klem saften av de stekte sitronene over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og server det med løk og oliven.
Grønn salat, små poteter eller couscous smaker godt til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32850)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2017-02-03
Oppdatert dato:2017-02-03
Lesere: 1751 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kje kleftiko.Kje kleftiko.
Denne retten har 87,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron.Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron.
Denne retten har 121,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vinterfårikål.Vinterfårikål.
Denne retten har 91,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jegerkål - Fårikål med viltpreg.Jegerkål - Fårikål med viltpreg.
Denne retten har 88,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyrkisk Güvec.Tyrkisk Güvec.
Denne retten har 76,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.