Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau) inneholder
154 Kalorier,
7 g Karbo,
22 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8128 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.56 | 216.31 | Kcal |
Protein | 21.64 | 30.48 | gram |
Karbohydrat | 6.86 | 9.66 | gram |
Kostfiber | 1.15 | 1.62 | gram |
Fett | 4.14 | 5.83 | gram |
Mettet fett | 0.79 | 1.11 | gram |
Salt | 5.09 | 7.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.26 | Kr 10.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 845 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,86 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Selv om disse gylne krokettene opprinnelig kommer fra Nord-Portugal, serveres de nå over hele landet. Server gjerne med piri-piri-saus eller noen sitronbåter.
La klippfisken renne av, og legg den i en kjele med vann som dekker. Kok opp på middels varme og la det trekke i 10-15 minutter, til fisken er mør. La den renne av. Når den er avkjølt nok til at d kan ta i den, deler du den i flak og fjerner alt skinn og små bein. Kjør fiskekjøttet i en food processor til det er fintrevlet, og legg det i en bolle.
Ha potetene i en kjele med vann som dekker, kok opp og kok i 20-30 minutter, til de er møre. La dem renne av. Når de er litt avkjølt, skreller og moser du dem. Ha potetmosen i bollen sammen med klippfisken.
Varm oljen i en liten panne på middels varme. Ha i løk og stek den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og stek i 2 minutter. Ha løken opp i torskeblandingen og bland godt. Vend inn egg, persille og koriander. Smak til med kajenne og pepper. Blandingen skal ha konsistens som fast potetstappe. Hvis den er litt for fast, blander du i litt melk. Forma blandingen til boller med diameter på 2 ½ cm.
Hell så mye olje i frityrgryten at det står 5 cm over bunnen, og varm opp til 190 C. Ha i bollene, bare noen om gangen og stek dem i ca 4 minutter, til de er gylne. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server med en gang.
Server gjerne med piripiresaus (se egen oppskrift: sauser) eller noen sitronbåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6534)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift