Kokt skinkeknoke inneholder
57 Kalorier,
3 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Kokt skinkeknoke har ingen allergener
Kokt skinkeknoke er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,2 poeng fra 6 lesere
Lesere:
21397 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt skinkeknoke!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 57.25 | 780.17 | Kcal |
Protein | 5.74 | 78.22 | gram |
Karbohydrat | 3.09 | 42.11 | gram |
Kostfiber | 0.75 | 10.22 | gram |
Fett | 2.27 | 30.93 | gram |
Mettet fett | 0.74 | 10.08 | gram |
Salt | 0.35 | 4.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.92 | Kr 26.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 451 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,58 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forknoken kjennes igjen på at den er vinklet, mens bakknoken er rett. Forknoke er mer kjøttfull enn bakknoke.
Kok opp vannet i et rommelig kokekar, ca 4 liter. Tilsett 1 ss salt hvis det er en fersk knoke. Kjøpt, lettsaltet knoke trenger ikke vannes ut, hjemmesaltet bør ligge i rikelig med kaldt vann i 3-4 timer før koking.
Legg knoken i kokevannet. Ha i krydder og skrellet løk i båter eller purre i biter. Kok opp og la knoken trekke under lokk i 1 ½ - 2 timer til kjøttet kan løsnes fra bena.
Røtter og poteter kan kokes sammen med knoken, koketid ca 30 minutter eller ca 45 minutter hvis de skal kokes til mos eller stappe.
Kokt, fersk skinkeknoke serveres med karri- eller dillsaus laget av kraften, kokte poteter og kokte røtter.
Kokt, salt knoke serveres med litt av kraften, kokte røtter og poteter, eller kålrotstappe, potetmos eller surkål.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10979)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift