Fotograf:
Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
Grillet kongekrabbe og blåskjell med en frisk salsa av mango er en spennende og smaksrik forrett. Servert i små skåler er dette like godt å smake som å se på. Oppskriften inneholder
70 Kalorier,
5 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3033 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 69.81 | 223.85 | Kcal |
Protein | 6.30 | 20.20 | gram |
Karbohydrat | 4.65 | 14.91 | gram |
Kostfiber | 1.01 | 3.24 | gram |
Fett | 2.09 | 6.70 | gram |
Mettet fett | 0.33 | 1.06 | gram |
Alkohol | 0.74 % | | | |
Salt | 1.25 | 4.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.93 | Kr 38.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 283 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kutt opp kongekrabbebenene like under leddet. Bruk en liten spiss kniv og skjær rundt snittet i begge ender og trekk krabbekjøttet ut av skallet.
Rist hel pepper i tørr stekepannen og knus den i morter.
Vend krabbekjøtet i pepper og dryss på salt.
Pensle grillen godt med olje og stek krabbekjøttet i ca. 1 minutt på hver side.
Det skal kjennes litt rått når det tas av grillen. La det hvile noen minutter før servering.
Kokt krabbe må bare varmes i ca. 1 minutt.
Blåskjell
Pakk blåskjellene i folie sammen med hvitløk, laurbærblad og hvitvin.
Damp blåskjellene på grill til de åpner seg, ca. 4 minutter.
Salat
Skjær mango og tomat i terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk hvitløk og basilikum.
Bland alt og hell limesaft og olivenolje over og smak til med salt og rør inn basilikum.
Anrett salsa, kongekrabbe og blåskjell i små porsjonsskåler, én av hver til hver person.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29191)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-04-16
Oppdatert dato:2012-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift