Fotograf:Audun Aagre Stekt kongekrabbe med estragon og revet sitronskall passer godt sammen med risoni. Risoni er pasta som er formet som ris. Denne oppskriften en god sjømatrett til manger
Oppskriften inneholder 117 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Del kongekrabbebena i leddene med en kniv.
Ta kjøttet ut av de tykkeste delene. Kok de tynne delene to minutt i kokende vann.
Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør, finhakket estragon og revet sitronskall i pannen på slutten.
De små delene av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen.
Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene og piquillosen til slutt.
Ta kjøttet ut av de kokte kongekrabbedelene og bland dette i risonien.
Server risonien med den stekte kongekrabben på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 29256)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2021-11-15