Kongekrabbe med risoni i safran



Kongekrabbe med risoni i safran oppskrift.
Fotograf: Audun Aagre
Stekt kongekrabbe med estragon og revet sitronskall passer godt sammen med risoni. Risoni er pasta som er formet som ris. Denne oppskriften en god sjømatrett til manger

Oppskriften inneholder 117 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kongekrabbe med risoni i safran er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4347 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
3stkkongekrabbeben, rå
1dlrisoni
3dlvann
2ssolivenolje
1stksitron
3sssmør
3ssparmesanost
2stkpiquillos
0,5tsestragon
1tsgressløk
1tspersille, frisk
0,25tssafran
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe med risoni i safran!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116.90271.68Kcal
Protein9.7222.59gram
Karbohydrat2.636.11gram
Kostfiber0.451.05gram
Fett7.4017.20gram
Mettet fett3.458.02gram
Salt1.022.37gram
Pris på oppskriftenKr 17.77Kr 41.30Kroner
Hele oppskriften veier930 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo8,99 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Del kongekrabbebena i leddene med en kniv.
Ta kjøttet ut av de tykkeste delene. Kok de tynne delene to minutt i kokende vann.
Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør, finhakket estragon og revet sitronskall i pannen på slutten.
De små delene av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen.
Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene og piquillosen til slutt.
Ta kjøttet ut av de kokte kongekrabbedelene og bland dette i risonien.
Server risonien med den stekte kongekrabben på toppen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29256)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2021-11-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kongekrabbe med risoni i safran.Kongekrabbe med risoni i safran.
Denne retten har 116,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.