Løkterte med salvie inneholder
183 Kalorier,
10 g Karbo,
6 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Løkterte med salvie har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Løkterte med salvie er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Løkterte med salvie!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 182.81 | 869.36 | Kcal |
Protein | 5.66 | 26.92 | gram |
Karbohydrat | 9.96 | 47.37 | gram |
Kostfiber | 2.52 | 11.98 | gram |
Fett | 12.81 | 60.92 | gram |
Mettet fett | 7.66 | 36.43 | gram |
Salt | 0.44 | 2.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.82 | Kr 27.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 902 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,79 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland salt med melet og smuldre smøret ned i. Deigen samles hurtig med vannet (litt av gangen) og deigen trykkes straks ut i en stor, smurt terteform (28 cm i diameter) og bunnen prikkes tett med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet ca. 20 minutter.
Stek løkringene og hvitløkene gjennomsikte over medium varme i litt olje, tilsett salviestrimlene og smak til med salt og pepper. La blandingen kjøle av.
Pisk egg, ost og Creme fraiche sammen med salt, friskkvernet pepper og evt. en anelse muskatnøtt. Rør løkene i eggemassen.
Forbak tertedeigen i ca. 10 min. ved 200 gr. Hell løk/eggemassen i og bak den ferdig, ca. 15 min. eller til overflaten er lysebrun.
Servér lunk med en frisk grønn salat, gjerne med de første tynne skudd av skvalderkål, kjørvel og syre, samt overvintrende persille og grønnkål fra hagen.
Tips:
Salvie kan erstattes med andre krydderurter, feks frisk basilikum, timian osv.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Ukjent kilde
(Intern: 26385)
Kategori:
Pai/terte
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-10
Oppdatert dato:2009-09-10
Lesere:
3522 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift