Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Makiruller med fritert kylling. agurk og mango oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Makiruller med fritert kylling. agurk og mango



Makiruller med fritert kylling, agurk og mango oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Denne er ganske lik en tilsvarende med friterte reker, men her bruker vi kylling inni makrirullen samt agurkstrimler. Den er og penslet med hjemmelagd hoisinsaus.

Oppskriften inneholder 141 Kalorier, 12 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Makiruller med fritert kylling, agurk og mango er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1blad(er)noritang
100grstekt kyllingfilet i strimler
0,5stkmoden mango
0,5stkagurk i strimler
1sschilisaus
4ssmajones
2sshoisinsaus

Ris

80grsushiris, som kokes og blir ca 200 gr

Tilbehør

1sssyltet ingefær
1tswasabi
1tssesamfrø
1sswakame
2sshakket vårløk

Fritering

3dlfrityroljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3sshvetemelIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3ssølIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Kalorier og næringsinnhold i Makiruller med fritert kylling. agurk og mango med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier140.691 015.08Kcal
Protein5.5339.90gram
Karbohydrat11.9085.86gram
Kostfiber0.977.00gram
Fett7.6755.34gram
Mettet fett0.775.56gram
Salt0.725.17gram
Pris på oppskriftenKr 8.89Kr 64.14Kr .-
Hele oppskriften veier722 totalt722 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Evt stek først kyllingfileten og strimle den i lange strimler.
Dyppes i en blanding av mel og øl. Varm opp oljen og friter de til de er lysebrune. Legges på kjøkkenpapir og legges klart. Har du ikke egen frityrgryte med olje, så bruk en liten gryte. Men vær forsiktig med varmen.
Kok ferdig risen og kjøl den litt ned
Mango skrelles og kuttes i brede strimler, denne skal bare på toppen.
Kutt og agurken i lange strimler
Majones røres sammen med chilisaus. Varier styrken med type chilisaus og mengde.

Legg arket med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Legg en stripe kylling og en med agurk langs midten av risen. Legg på en stripe majones. Evt pensle over en tynn, tynn stripe wasabi, men denne kan og serveres ved siden av. Jeg liker best når det er en tynn stripe wasabi inni makirullen.
Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 6-8 biter.
På hver bit legger du en bred skive mango, pensler med hoisinsaus, før du drysser over sesamfrø og hakket vårløk.
For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik, og bruk en skarp kniv.
Det kan lønne seg å la makirullen kjøle seg ned før servering, men noen liker sushi i romtemperatur.

Serveres med syltet ingefær, wakame og evt mer wasabi. Ved siden av har du soyasaus, evt mer hoisinsaus og ekstra chilimajones.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 35400)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Innlagt dato:2020-08-26
Oppdatert dato:2020-08-26
Lesere: 326 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Makiruller med fritert kylling, agurk og mango.Makiruller med fritert kylling, agurk og mang.
Denne retten har 140,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.