Fotograf:Rosemarie Pettersen Denne er ganske lik en tilsvarende med friterte reker, men her bruker vi kylling inni makrirullen samt agurkstrimler. Den er og penslet med hjemmelagd hoisinsaus.
Oppskriften inneholder 139 Kalorier, 12 g Karbo, 5 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Evt stek først kyllingfileten og strimle den i lange strimler.
Dyppes i en blanding av mel og øl. Varm opp oljen og friter de til de er lysebrune. Legges på kjøkkenpapir og legges klart. Har du ikke egen frityrgryte med olje, så bruk en liten gryte. Men vær forsiktig med varmen.
Kok ferdig risen og kjøl den litt ned
Mango skrelles og kuttes i brede strimler, denne skal bare på toppen.
Kutt og agurken i lange strimler
Majones røres sammen med chilisaus. Varier styrken med type chilisaus og mengde.
Legg arket med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Legg en stripe kylling og en med agurk langs midten av risen. Legg på en stripe majones. Evt pensle over en tynn, tynn stripe wasabi, men denne kan og serveres ved siden av. Jeg liker best når det er en tynn stripe wasabi inni makirullen.
Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 6-8 biter.
På hver bit legger du en bred skive mango, pensler med hoisinsaus, før du drysser over sesamfrø og hakket vårløk.
For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik, og bruk en skarp kniv. Det kan lønne seg å la makirullen kjøle seg ned før servering, men noen liker sushi i romtemperatur.
Serveres med syltet ingefær, wakame og evt mer wasabi. Ved siden av har du soyasaus, evt mer hoisinsaus og ekstra chilimajones.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 35400)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi Innlagt dato:2020-08-26
Oppdatert dato:2020-08-26