Fotograf:Frukt.no En enkel og rask wok med marinert svin og raske grønnsaker. Marinert kjøtt i wok er fint siden kjøttet beholder smaken av marinaden om en steker litt raskt. Om ønskelig kan en ha i litt woksaus eller for eksempel oystersaus for mer smak. Men om kjøttet er skikkelig marinert så er det ofte nok. Husk server med ris.
Oppskriften inneholder 150 Kalorier, 19 g Karbo, 10 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjær svinefileten i strimler, ca. 1/2 cm tykke. Smelt honningen litt, og bland sammen marinaden. Legg kjøttstrimlene i, og la det stå kjølig i 1 time.
Rist sesamfrø i tørr panne på middels temperatur til de har fått farge. Sett dem til avkjøling.
Skjær stilkene av brokkolien, og skrell den før de deles i 1/2 cm tykke strimler. Del resten av brokkolien i passe små buketter. Skjær vårløk i biter.
Varm litt olje i wokpannen. Ta kjøttet ut av marinaden, og stek/kok kjøttstrimlene i oljen til de har skiftet farge. Tilsett brokkolistilker og vårløk, og stek i 1 minutt. Ha i resten av marinaden, litt vann hvis det er tørt, samt brokkolibuketter og sukkererter. Kok i 1-2 minutter. Ha i bønnespirer rett før servering. Ha det over på fat, og dryss litt ristede sesamfrø over. Server resten ved siden av, sammen med ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33528)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Wok Innlagt dato:2017-12-30
Oppdatert dato:2017-12-30