Fotograf:
Henning Carr Ekroll
En fyldig og god gryte med fisk, grønnsaker og poteter. Dette er en rask, enkel og god middag som lett kan varies ved å bruke annen fisk eller blande flere fiskesorter og andre grønnsaker. Oppskriften inneholder
98 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marit Bjørgens fiskegryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marit Bjørgens fiskegryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.73 | 914.26 | Kcal |
Protein | 6.37 | 59.59 | gram |
Karbohydrat | 6.63 | 62.02 | gram |
Kostfiber | 1.22 | 11.41 | gram |
Fett | 4.81 | 45.00 | gram |
Mettet fett | 1.34 | 12.54 | gram |
Salt | 0.24 | 2.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.00 | Kr 56.13 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 742 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,13 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skold tomat, ta ut kjerner og skjær i terninger.
Grovhakk løk og hvitløk, og surr i olje til det er mykt.
Skjær potet, gulrot, purre og brokkoli i store biter og ha i sammen med løken.
Tilsett fiskekraft og kok opp. Kok til grønnsakene er så vidt møre.
Lag en jevning av matfløte og maisennajevner.
Rør denne ned i gryten og kok i ett minutt.
Ha i rosépepper og smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i ca. 3 cm store biter og legg disse i gryten. La den trekke til den så vidt er kokt.
Vend inn tomatterningene og dryss finhakkede urter over.
Server gryten med brød eller flatbrød ved siden av.
Tips:
Dersom du ikke har fiskekraft, så bruk vann og tilsett 3 fiskebuljongterninger pr. liter vann.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 9 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29033)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-05
Oppdatert dato:2013-04-05
Lesere:
8432 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift