Fotograf:
Synøve Dreyer
De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sopp og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken. Oppskriften inneholder
158 Kalorier,
9 g Karbo,
8 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gryte med laks, sopp og kål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4063 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gryte med laks. sopp og kål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 158.12 | 793.05 | Kcal |
Protein | 8.31 | 41.68 | gram |
Karbohydrat | 9.15 | 45.89 | gram |
Kostfiber | 1.75 | 8.78 | gram |
Fett | 9.42 | 47.25 | gram |
Mettet fett | 3.22 | 16.15 | gram |
Salt | 0.58 | 2.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.07 | Kr 40.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 006 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,14 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær laks i store terninger.
Finhakk sjalottløk, skjær sopp i tynne skiver og kål i strimler.
Brun lakseterningene i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.
Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la den surre med i et par minutter.
Vend inn kålen og la den steke i ca. 1-2 minutter. Dryss på provencekrydder, salt og kajennepepper.
Rør sammen vann og crème fraîche og hell det over.
Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, ca. 3-4 minutter.
Dryss hakket persille på toppen og server med brød.
Tips: Bruk gjerne selvplukket skogssopp om du har.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29095)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-01
Oppdatert dato:2013-04-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift