Fotograf:
Kylling.no
Alle barn liker muffins. Her har vi brukt avlange former, men muffinsformer eller små porsjonsformer kan også brukes. Du kan pynte dem med glasur og godteri etter fri fantasi, eller lage dem til pinnsvin eller marihøner. Oppskriften inneholder
302 Kalorier,
36 g Karbo,
4 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Muffins i morsomme varianter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
10882 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Muffins i morsomme varianter med ingrediensene over!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
|---|
| Kalorier | 302.12 | 6 698.03 | 267.92 | Kcal |
| Protein | 3.93 | 87.13 | 3.49 | gram |
| Karbohydrat | 36.13 | 801.01 | 32.04 | gram |
| Kostfiber | 0.83 | 18.40 | 0.74 | gram |
| Fett | 15.58 | 345.41 | 13.82 | gram |
| Mettet fett | 9.33 | 206.85 | 8.27 | gram |
| Salt | 0.26 | 5.80 | 0.23 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 3.17 | Kr 70.28 | Kr 2.81 | .- |
| Hele oppskriften veier | 2 217 totalt | 2 217 pr porsj | 89 pr stk | gram |
| Energiprosent fra karbo | 47,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 25
muffins
Rør smør og sukker til det blir som en hvit og glatt krem. Tilsett ett og ett egg og rør til blandingen på nytt er kremete mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og tilsett vekselsvis med konsentrert appelsinjus.
Fyll røren i små eggformer eller muffinsformer til de er ca. 2/3 fulle, og stek dem nest nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på formene. Avkjøl kakene i formene på rist. Pynt dem etter egen fantasi, eller som pinnsvin eller marihøner.
Pinnsvin
Pisk ingrediensene til sjokoladekremen godt sammen til en luftig krem. Legg muffinsene opp/ned og smør dem med et lag sjokoladekrem. Lag et lite ”hode” i den ene enden ved å prikke ut to ”øyne” og sette på en liten spiss av et mandelflak til ”snute”.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med liten stjernespiss. Lag små topper (pinnsvinpigger) på kaken. Glatt kremen til i den spisse enden av kaken, slik at det ser ut som snuten til pinnsvinet. Dryss litt kokos over.
Marihøne
Kok opp vann. Slå av varmen og tilsett gelépulver. Rør til det er oppløst. Fyll formene 2-3 cm opp med gelé. La den bli helt stiv.
Legg muffinsene med den største flaten opp. Smør et tynt lag rødt syltetøy oppå. Bruk en spiss kniv og løsne geleen langsetter kanten av formene. Dypp dem raskt i en kum med varmt vann og hvelv geleen oppå muffinsene. Skjær lakris i tynne skiver som legges oppå. Server gjerne marihønene med vaniljesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26398)
Kategori:
Muffins
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-15
Oppdatert dato:2009-09-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift