Fotograf:
Matprat.no
Ikke mye slår nystekte vafler. Grove vafler metter godt, og avkjølt kan de fylles, brettes og pakkes i sekken som turmat. Prøv denne nord-norske vaffelvrien med kokt, skivet egg. Oppskriften inneholder
160 Kalorier,
12 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nord-norske lunsjvafler er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Nord-norske lunsjvafler med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 159.53 | 3 156.75 | 315.67 | Kcal |
Protein | 7.05 | 139.50 | 13.95 | gram |
Karbohydrat | 11.92 | 235.87 | 23.59 | gram |
Kostfiber | 1.37 | 27.11 | 2.71 | gram |
Fett | 8.99 | 177.89 | 17.79 | gram |
Mettet fett | 4.29 | 84.89 | 8.49 | gram |
Salt | 1.23 | 24.32 | 2.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.96 | Kr 58.57 | Kr 5.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 979 totalt | 1 979 pr porsj | 198 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
vafler
1. Smelt smør. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.
2. Stek vafler i et godt oppvarmet og smurt vaffeljern.
3. Hardkok egg, ca. 8-10 minutter. Avkjøl. Kutt tomat og egg i skiver.
Server vaflene med smør, skivet egg, tomat og et dryss havsalt.
Tips:
Andre gode eggevarianter får du ved å bytte tomat og salt med kaviar eller ansjos. Eller hva med salami?
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31343)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Vafler
Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2014-04-16
Lesere:
1766 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift