Nordafrikansk kotelettrad inneholder
172 Kalorier,
8 g Karbo,
12 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Nordafrikansk kotelettrad har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nordafrikansk kotelettrad er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4059 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nordafrikansk kotelettrad!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 172.08 | 642.18 | Kcal |
Protein | 11.62 | 43.36 | gram |
Karbohydrat | 7.53 | 28.10 | gram |
Kostfiber | 0.58 | 2.16 | gram |
Fett | 10.48 | 39.11 | gram |
Mettet fett | 3.83 | 14.29 | gram |
Salt | 0.97 | 3.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.32 | Kr 27.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 493 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,5 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg kjøttet i en ildfast form og stikk et kjøttermometer midt inni kjøttet. Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle kjøttet godt, spar resten til sausen.
Sett kjøttet inn i varm ovn ved 175 C og la det stå til kjøttermometeret viser 75 C, ca 1 1/2 time. Pensle kjøttet flere ganger under stekingen.
Ta kjøttet ut og la det hvile i 15 mi. før det skjæres opp.
Kok ut formen med vann og buljong, sil sjyen i en kjele og la den koke opp sammen med resten av marinaden. Legg i svisker og la sausen koke i 5 min. Jevn den med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Skjær kjøttet løs fra bena og skjær det i skiver. Hell litt saus over kjøttet og dryss over sesamfrø og mandelspon.
Pasta eller ris passer godt til, men vi kan også servere kokte poteter og grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10860)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Afrika
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift