Nordlandslefser 2 inneholder
171 Kalorier,
35 g Karbo,
4 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Nordlandslefser 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nordlandslefser 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7036 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Nordlandslefser 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 171.43 | 2 571.45 | 183.67 | Kcal |
Protein | 4.11 | 61.65 | 4.40 | gram |
Karbohydrat | 35.45 | 531.75 | 37.98 | gram |
Kostfiber | 4.30 | 64.50 | 4.61 | gram |
Fett | 0.51 | 7.65 | 0.55 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 1.50 | 0.11 | gram |
Salt | 0.03 | 0.43 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.47 | Kr 22.05 | Kr 1.57 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 500 totalt | 1 500 pr porsj | 107 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 82,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
lefser
Mal skrelte poteter 1 gang, helst mens de er varme. Avkjøl dem og tilsett noe av rug/byggmelet. Arbeid det sammen, dekk deigen til og sett den kjølig til neste dag.
Arbeid resten av melet i deigen. Mengden avhenger av hvor tørre potetene er. Av og til er det nødvendig å til
tilsette litt vann. Deigen skal være myk og kort.
Del deigen i passe emner og kjevle hvert emne ut så tynt som mulig, ca. 30 cm i diameter.
Stek leivene etter hvert på middels varm takke på den ene siden. De skal være helt lyse. Legg dem på hverandre med klede over og avkjøl dem helt.
Visp alt til røren hvitt og luftig. Ha 2 - 3 ss røre på hver leiv og gni, gjerne med hånden, røren inn i leiven. Stek (tørk) lefsene til de er stekt. Rettsiden skal ligge opp. Legg dem i stabel med press på. Kan ettertørkes i stekeovnen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16567)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-12-01
Oppdatert dato:2003-12-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift