Olivenbrød som tyrkisk-kypriotene lager inneholder
380 Kalorier,
30 g Karbo,
8 g Protein og
25 g Fett pr 100 gr
Olivenbrød som tyrkisk-kypriotene lager har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Olivenbrød som tyrkisk-kypriotene lager er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
10282 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Olivenbrød som tyrkisk-kypriotene lager med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 379.98 | 4 167.47 | 260.47 | Kcal |
Protein | 8.07 | 88.51 | 5.53 | gram |
Karbohydrat | 29.86 | 327.49 | 20.47 | gram |
Kostfiber | 2.89 | 31.70 | 1.98 | gram |
Fett | 24.72 | 271.12 | 16.94 | gram |
Mettet fett | 3.77 | 41.35 | 2.58 | gram |
Salt | 2.33 | 25.55 | 1.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.79 | Kr 41.57 | Kr 2.60 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 097 totalt | 1 097 pr porsj | 69 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
skiver
Først, smør en kake/bakeform og sett ovnen på 200 grader. I en stor bolle (eller kjøkken maskin) skal eggene, yoghurt, olivenolje,
sitronsaft, salt og mynte blandes godt. Bland også natron (bakepulver), siktet hvetemel, sorte oliven og lag en saftig deig. Deretter settes deigen i bakeformen og stekes i ovnen i ca. 40 minutter.
Varierer smaken med å bytte siktet hvetemel med en blanding av andre typer av mel som sammalt hvete, bygg, rug, eller litt mais mel.
Man kan også ha i deigen litt hakket løk, solsikkefrø og andre typer frø. Eller man kan godt bytte ut sorte oliven med 2-3 raspede gulrøtter, eller med fersk ingefær, osv.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Heiko Santelmann
(Intern: 3931)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten gjær
Land:
Tyrkia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-02
Oppdatert dato:2003-04-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift