Fotograf:
Matprat.no
Denne thailandske retten er en vegetarrett, men du kan gjerne tilsette f.eks. reker, scampi eller fisk. Når man woker, er det viktig at du har alle ingrediensene klare, for det går fort når man først setter i gang. Oppskriften inneholder
171 Kalorier,
18 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Peanøtter, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pad thai er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10902 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pad thai!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 171.31 | 606.12 | Kcal |
Protein | 5.99 | 21.19 | gram |
Karbohydrat | 17.96 | 63.55 | gram |
Kostfiber | 2.16 | 7.64 | gram |
Fett | 7.91 | 27.99 | gram |
Mettet fett | 1.31 | 4.63 | gram |
Salt | 0.90 | 3.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.04 | Kr 21.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 415 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,93 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann. Rør i 1 ts olje, og sett til side.
Finhakk hvitløk og chili og skjær vårløk i tynne skiver. Skrell gulrøttene og riv dem fint.
Pisk eggene med litt salt og hakk peanøttene grovt.
For å lage sausen blander du limesaft, ketchup, brunt sukker og soyasaus i en bolle.
Varm opp olje i en wok eller stekepanne og tilsett hvitløk og chili. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter og fres videre under omrøring i 1 minutt til.
Dytt blandingen med gulrøtter, hvitløk og chili til side og opp langs kanten av pannen og hell eggene i. Rør til du får eggerøre og hell sausen over eggerøren.
Tilsett bønnespirer, vårløk og nudler og bland godt til alt er varmt.
Dryss over peanøtter og server med limebåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 28086)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Wok
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Thailand
Innlagt dato:2011-01-24
Oppdatert dato:2011-01-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift